Награде за Дан града Ниша

Скупштина града Ниша је на свечаној седници, поводом Дана града, доделила награде најуспешнијима у прошлој години. Ниш данас обележава и дан ослобађања од турске власти 1878. године.

Награде су добили Дом здравља, који је један од носилаца борбе са корона вирусом у Нишу и музичка група Лутајућа срца, која обележава пола века постојања, а у години јубилеја остале је без оснивача Мирољуба Јовановића.

"Ми смо ове године имали 4 милиона 480 хиљада услуга, а у корони смо имали 125 хиљда прегледа, а од тога 410 хиљада услуга", каже Милорад Јеркан, директор Дома здравља.

"У овом тренутку су ми тако помешана осећања. Од једне неизмерне среће и задовољства што смо је најзад добили, до једне неизмерне туге јер смо остали без човека који је са мном и Срцима од самог почетка од далеке 1970. године", објашњава Споменка Јовић из Лутајућих срца.

Код појединаца, признање су добили публициста Новица Ранђеловић и привредник Милоје Бранковић:

"Ево најзад је препознат мој стваралачки допринос и од оне ратне трилогије Ниша током бомбардовања 1999. године и других значајних пројеката и када се све то сумира, онда једна објективна комисија додели награду", каже публициста Новица Ранђеловић.

"Трудим се да српско здравство буде добро опскрбљена свим потребним материјалима, медицинском опремом и средствима, дезинфецијантима и лековима", истиче Милоје Бранковић, привредник.

Постхумно је одликован и анестетичар Клиничког центра у Нишу Саша Сеферовић.

"Поносна ћерка, то морам да кажем. Ова награда значи много првенствено за породицу, као и за његове пријатеље и колеге такође. Верујем да су и они јако поносни на њега", каже ћерка Тијана Сеферовић.

Награда 11. јануар је највише признаје града Ниша и додељује се од 1995. године.

 

 

 

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи