Нишки тржни центар Калча, пример како се трговци старају о објекту у коме раде

У тржном центру Калча у Нишу, у току је унутрашње реновирање. Средства су прикупили власници који већ годинама сами брину о објекту. Он је, као најстарији тржни центар у земљи, за многе једно од обележја града.

Најстарији нишки тржни центар Калча полако добија нови изглед. У току је кречење, фарбају се стубови, поставља се нови мобилијар, инфо пулт, интерактивна табла.

Потребан новац прикупили су  власници. Када је предузеће, у чијем је власништву центар био, отишло под стечај, брину о објекту  су преузели они.

" Иде полако, ми се први радујемо , нама ће  да буде пријатније овде да радимо," задовољна је Милица Беган, власница локала.

Драгослав Павловић, Удружење власника локала ТПЦ "Калча", подсећа да је прикупљање новца почело у  мају 2014.године. До сада су уштедели око 7 милиона динара. Кров је  био велики проблем због прокишњавања, али је решен.

И мада са својих 450 малих локала помало губи тржишну битку против  модерних шопинг центара са радњама светски познатих брендова, за неке је Калча више од обичног места за куповину. Сећа их на детињство када се свакодневно пазарило у том центру, сада се сврати тек по некад, са пријатељима.

Саграђен је  1991. године. Био је један од највећих и један је од најстаријих, не само у Нишу него и у  старој Југославији.

А ако више и не фасцинира својим куполама и фасадом од стакла, на страни овог здања остаје име које носи по чувеном ловцу Калчи, који је нашао место у многим Сремчевим делима и тако обележио читаво једно раздобље у животу старог Ниша.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи