Крушевачки анестезиолози и интензивисти на првој линији одбране од коронавируса

На првој линији одбране у пандемији коронавируса нашли су се и анестезиолози и интезивисти. Ти млади крушевачки лекари постали су хероји града, јер су посао радили крајње професионлано иако нису били емотивно равнодушни.

 

Анестезиолози  крушевачке Опште болнице  претходних недеља помагали су колегама у београдском Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" и Клиничком центру у Нишу. Лечење пацијената који су позитивни на Корона вирус, кажу крушевачки анестезиолози, разликује се од рада у уобичајним околностима.

 

 Др Иван Петровић, анестезиолог, каже: " Док смо на послу, емоције које имамо нису везане само за пацијенте у том тренутку, већ за све оно што тамо доживимо и проживимо. Носимо их са собом кући, или где смо већ били смештени. Потребно је неко време да се из тог стања изађе, јер поред старих имате и младе људе који су оболели. Сама та слика остављаутисак на вас."

 Др Тијана Смиљковић, анестезиолог, сећа се млађе пацијенткиње којој се стање погоршало управо када је почела њена двонедељна смена, али је дана била планирана за отпуст кући. " Тренутак када се она чује са породицом у вашем присуству, то је нешто што се памти за читав живот," каже докторка

Међу првима који су оболели од ковида 19 у крушевачком крају је Радиша Алексић из Кобиља. Имао је лакше симптоме и недавно је узлечен. Спреман је да помогне другима.

"Дао бих плазму," каже Радиша, " само они траже да сви буду изузетно добро излечени и да не буду испод 60 килограма. Ја имам тренутно неке проблеме са шећером, од овог лечења. Првом приликом када се будем стабилизовао, бићу донатор плазме."

Према подацима завода за јавно здравље у Крушевцу, у Расинском округу Корона вирусом заражено је 336 особа а 160 је излечено.

 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи