Књиге са прозора шабачке Библиотеке

После паузе од скоро два месеца, Библиотека у Шапцу, поново ради! Програмске активности и групне посете, због предострожности, још нису дозвољене.

После паузе од скоро два месеца, Библиотека у Шапцу, поново ради са корисницима. Програмске активности и групне посете, због предострожности, још нису дозвољене.

Уместо врата, Библиотека шабачка је отворила своје прозоре. Поред сваког импровизованог пулта су дезинфекциона средства а испод маски, радост и осмеси запослених и корисника.

"Библиотека је изузетно битна за сваког писменог човека, тако да,наравно да нам је недостајала," каже Мирјана Ненадовић.

Упутства су јасно означена. Уз дистанцу, обавезне су маске и рукавице.

 Биљана Богојевић, библиотекарка, каже да је очигледно су се чланови ужелели читања." Радимо у мало другачијим околностима.Наши корисници долазе до прозора или до пунктова на којима могу да врате књиге, онда одлазе на други прозор где могу да преузму нове књиге које ће читати. Мислимо да то доста добро функционише," каже Биљана  Богојевић.

Уместо на полице, враћене књиге се најпре одлажу у кутије а затим односе у просторију где ће бити дезинфиковане.

"Након стајања од 72 сата, књиге ћемо дезинфиковати на начин како то књиге дозвољавају, и тек онда ће моћи да уђу у фонд. Ми нисмо ни лекари ни апотекари, ми смо библиотекари, али се у ова веома тешка времена показао изузетан и огроман значај духовног лека званог књига. А где ћете тај лек наћи него у Библиотеци," каже Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке.

Осим сређивања фондова, каталогизације и дигитализације, од увођења ванредног стања библиотекари су шили маске и помагали пензионерима. Након паузе од скоро два месеца, најтраженије су књиге за најмлађе. 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи