Бечејски ученици праве визире за медицинаре

Ученици техничке школе у Бечеју прикључили су се прављењу заштитних визира за медицинске раднике, Акцији су на друштвеној мрежи фејсбук покренули ентузијасти,"Визионари Србије."

Поред двојице професора који су пре две недеље започели акцију од куће,сада то раде у школској радиони и уз помоћ ученика волонтера а поштујући све прописане мере Министарства просвете за  заштитиу од пандемије.

"Од увођења ванредног стања Техничка школа Бечеј до сада је урадила преко стотину визира,који су намењени медицинским радницима на територији општине , Војводине
и шире.Намера нам је да направимо још најмање  толико. Захваљујући локалној самоуправи добили још један три Д штампач тако да сада имамо дупле капацитете,"каже Владимир Јовановић проф.Техничке школе Бечеј.

Акција израде заштитних визира посебно је обрадовала ученике ове школе.

"Док је ванредно стање и док се не иде у школу ја сам одлучила да волонтирам и да помогнем професорима у изради визира,"каже Слађана Танчић, ученица.

"С обзиром на то да школа не ради, ја сам одлучила да своје време проводим овде и да уједно помогнем својим професорима у овој идеји," каже Мирослава Егић,ученица.

Техничку школу у Бечеју похађа 533 ученика и за њих је организована је онлајн настава .

Светлана Ташковић, директорка техничке школе Бечеј: "Од увођења ванредног стања техничка школа у Бечеју је лако успела да се преорентише на он лајн наставу,то смо успели захваљујући серверу и програмима које смо већ имали постављеним на наше рачунаре,преко којег су наставници постављали он лајн планове а ученици су такође обухваћени с тим наставним плановима и све то одлично функционише."

У школи и истичу да ће израђивати визире  све док буду потребни.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи