Шире љубав, срећу, доброту, хуманост - ученици лесковачке Медицинске школе

Ученици Медицинске школе у Лесковцу током целе године, посебно у време празника, организују акције за најмлађе и најстарије суграђане. Захваљујући ученику Душану Миљковићу, основана је и хуманитарна организација "Покрени живот".

Пуне руке поклона, пуно је и срце ученицима лесковачке Медицинске школе када измаме осмех на дечјем лицу, донесу ведрину, радост и лепе жеље. Драги су гости школе "11. октобар" у којој се образују 154 детета са сметњама у развоју.

"Наши ученици воле да оду у госте и да им дођу гости. Ово предивно дружење, знак пажње који они са одушевљењем и љубављу прихватају", каже Владимир Анђелковић, директор школе "11. октобар"

Да су одабрали прави позив потврђују у сваком тренутку и прилици. Сиромашној, болесној, деци са сметњама у развоју традиционално празнике улепшају даровима од свог џепарца. Куцају и на врата самачких и старачких домаћинстава.

"Ширимо љубав, ширимо срећу, доброту, хуманост. Једноставно људи виде да неко мисли на њих, да се неко сети њих", наводи Ксенија Цветковић, матуранткиња Медицинске школе у Лесковцу.

"У великом броју сакупљају средства или организују представе којима одређени број новца сакупе и они све то преусмере", наводи Марија Савић, директорка Медицинске школе Лесковац.

На Душанову иницијативу пре четири месеца основана је и организација "Покрени живот". С поносом уз ове хумане одликаше стао је и Душанов отац, хирург.

"Тако да смо обавили 6-7 акција које су успешно прошле у материјалном и нематеријалном смислу донирања средстава људима којима је то баш потребно", каже др Небојша Миљковић, заступник хуманитарне организације "Покрени живот".

"У животу ништа није важно колико је важно некоме помоћи јер како кажу дан је изгубљен ако некоме нисмо помогли, ако нисмо учинили добро дело", наводи Душан Миљковић, ученик трећег разреда Медицинске школе Лесковац.

Празнично даривање се наставља.Следећа станица им је Дечје одељење лесковачке болнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи