Добри ђаци и талентовани спортисти

Захваљујући Одбојкашком клубу "Рибница", али и другим клубовима и школама, одбојка је скоро пола века најтрофејнији спорт у Краљеву. Заслугом врсних тренера и педагога које је предводио Душан Бошковић, најзвучније краљевачко тренерско име, у граду на Ибру је поникло и стасало на десетине врхунских одбојкаша.

Један од расадника талената су Одбојкашки клуб и школа при ОШ "Четврти краљевачки батаљон".

У досадашњем школовању, петнаестогодишња Тијана Мачужић зна само за петице, признања и похвале. Већ у првом разреду Средње музичке школе "Стеван Мокрањац" у Краљеву показала је раскошан таленат. Флаута јој је, каже, највећа љубав, а одмах до ње одбојкашка лопта:

"У Одбојкашком клубу ‘Четврти краљевачки батаљон’ ми је прелепо. Имам сјајно друштво, дивне тренере које предводи Бранко Стојановић поред којих могу много да научим. С нама је и доктор Срђан Вукашиновић који брине о нашем здрављу и правилном развоју."

Само рећи хвале о овом јединственом клубу и школи одбојке имају и Тијанини другови и другарице Нина Бихорац, Јефимија Лекућ, Марко Зубић.

Бранко Стојановић, оснивач школе и први тренер клуба, с поносом и великим задовољством каже да је привилегија радити с таквом децом, талентованом и васпитаном, одличним ђацима.

Током десет година рада, кроз школу је прошло на стотине деце узраста од шест до десет година и они су исписали њене најлепше странице.

Правилан развој и здравље деце под сталним су надзором др Срђана Вукашиновића који истиче да су спорт, дружење и развој колективног духа изузетно важне претпоставке за формирање једне личности, посебно младог човека. Поред тога, стално лекарско праћење младих спортиста има важан превентивни карактер у раном откривању неких здравствених недостатака који могу да се брзо и ефикасно отклоне у највећем броју случајева.

Велики број одбојкаша садашње генерације оствариће лепу спортску каријеру, као и у претходним генерацијама. Међутим, најважније је да се у школи одбојке формирају као здраве личности и корисни чланови друштва.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи