Прес "дрма" стрес

Пожаревачка поликлиника "Тектум" организовала је систематски преглед за пожаревачке новинаре како би се утврдило њихово здравствено стање. Показало се да је новинарима здравље прилично нарушено, а највише их мучи стрес.

На здравственој скали од један до пет пожаревачки новинари добили су јаку четворку. Али здравље им није врло добро већ је једва добило прелазну оцену, пошто је на тој обрнутој скали петица најгора оцена. У ствари нису се бољем ни надали, јер и без систематског прегледа знају шта им је.

Истичу да немају радно време, и да им је трка за информацијама врло често преча од сопственог здравља.

Пожаревачке новинаре опсервирао је у акцији "Против стреса код преса", лекарски тим поликлинике Тектум састављен од интернисте, пулмолога и клиничког лекара уз анализе крвне слике.

Од тринаесторо пожаревачких медијских радника половина су пушачи и конзумирају алкохол, већина има повишен холестерол и крвни притисак а константно су под стресом због кратких временских рокова или због неправде на послу. Колегинице су, ваљда отпорније, па им је здравље нешто боље. А показало се и да новинари имају срце, али за кардиолога, јер постоје велики ризични фактори од, како су лекари "Тектума" истакли "кардиолошких инцидената" или народски речено инфаркта.

Није било психијатријског прегледа па ниске плате и слични фактори нису узимани у обзир као узрочник лошег здравственог стања медијских радника. Савет лекара је да новинари промене своје навике пре свега у исхрани и да се више баве физичком активношћу. Знајући нашу професију то би могло изгледати отприлике овако: Оброк између два трчања са догађаја на догађај.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи