Помоћ у запошљавању и развоју бизниса

У Пироту је потписан Меморандум о сарадњи Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања и хуманитарне организације Хелп, о помоћи приликом запошљавања и самозапошљавања младих и социјално угрожених. Меморандум је потписан у Пироту, јер је овај град представљен као пример добре и успешне сарадње. Помоћ организације Хелп и општине Пирот до сада је добило 330 незапослених.

Јасмина Милић из Пирота годишње произведе око 25 хиљада садница цвећа. У производњу и изградњу пластеника уложила је 10 хиљада евра, а организација Хелп и општина Пирот, финансирали су увођење грејања у пластеник.

"Радимо сви и прехрањујемо се од пластеника. Пролећна сетва је завршена, продато је све оз пластеника. Имам намеру да проширим производњу, али немам довољно средстава", каже Јасмина Милић, произвођач цвећа.

Цвеће захтева свакодневну негу, па јој у овом послу помаже цела породица.

"Ја баби највише помажем око корова и чупања траве", каже Немања Хасановић, унук.

Општина Пирот и хуманитарна организација Хелп успешно су спровели седам пројеката запошљавања и самозапошљавања. У току је осми позив, а локална самоуправа и овога пута обезбедила је трећину средстава.

"Укупна вредност реализованих пројеката до сада је близу милион евра и мислим да смо урадили доста тога на решавању социјалних питања, развоја локалне економије и смањивања незапослености", каже Владан Васић, председник општине Пирот.

Због тога је и Меморандум о сарадњи Хелп-а и Министарства за рад потписан у Пироту.

"Меморандум је доказ да смо добро сарађивали у протеклих 13 година. Веома је импресивно што смо заједничком сарадњом подстакли предузетнике и остварили добре резултате", каже Јирген Шмит, секретар Немачке амбасаде.

"Влада Републике Србије чини све напоре да створи што више једнаке шансе за све, пре свега младе, Роме и Ромкиње, али и за припаднике других националних мањина", каже Негован Станковић, државни секретар Министарства за рад.

Меморандумом је предвиђено да организација Хелп помаже запошљавање младих и социјално угрожених у Србији до краја 2016. године.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи