Уређење атарских путева у поцерским селима

Због лоших пољских путева, бројне парцеле у поцерским селима се не обрађују. Град Шабац и Министарство пољопривреде, потписали су уговор о уређењу пет километара атарских путева у Волујцу и Метлићу.

У атару "Царић" више је од 200 хектара плодног земљишта. Због лошег пута, готово трећина њива већ година се не обрађује. Најтеже је, кажу пољопривредници из Метлића када је јесен кишна, јер кукуруз морају да оставе на њиви до пролећа.

"Кад падне киша то је пропаст, у јесен остају кукурузи необрани, непооране њиве што не може да се дође. Доста тих усева остаје до пролећа док се то не осуши, не може берач да дође у њиву да то обереш, да довучеш кући, ништа", каже Раде Игњатовић из Метлића.

"По два три трактора се каче да би се превукла приколица кукуруза, то је тешко, много. Људи раде ручно овде, идемо, копамо, навлачимо земљу да би прешли, то је срамота", каже Зоран Ђурђевић из Метлића.

Због лошег пута, пољопривредници из Поцерине су принуђени да земљу дају у закуп мештанима из суседних села којима су њиве ближе.

"Мало кад је суша ми то поравњамо, тањирачама. Кад су кишовите године, ту су канали, ту се трактори ломе, прикључне машине. Имам хектар и по трешње, то је проблем доћи, не само трактором, сутра треба отићи возилом", каже Раде Нинковић из Метлића.

"Овај пут повезује катастарску општину Криваја, и катастарску општину Метлић, тако да би био од великог значаја јер излази на раскршће, па на Доње Црниљево, регионални пут", каже Живојин Мандић из Метлића.

Уређење овог, и још једног атарског пута у Волујцу, финансираће Министарство пољопривреде и град Шабац. Вредност радова је девет милиона динара.

"Ми смо поднели пројекат који подразумева да се то јако квалитетно уради, неће бити једнократно решен, и да се то касније може бити одрживо, односно можемо са малим новцима оџавати то што сада урадимо", каже Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве Шабац.

Шљунчење путеве у два поцерска села, ће према речина надлежних почети крајем септембра, и биће завршено пре јесење сетве.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи