Читај ми!

Први градски каналџија - у Шапцу

Шабац је први град Србији који ће имати градског каналџију, особу задужену за обилазак каналске мреже и кажњавање несавесних грађана који у канале бацају отпад. У локалној самоуправи кажу да је то један од начина де се делује превентивно, јер је у прошлогодишњим поплавама Шабац претрпео штету од 12 милиона евра.

Идеја о градском каналџији у Шапцу, јавила се током овогодишње акције чишћења канала, који су се, према речима надлежних, претворили у сметлишта, посебно на сеоском подручју. Да се поново не запусте, Шапчани уводе надзор каналџије, кога ће бирати из редова комуналне полиције.

"Не желимо да проширујемо градску администарцију. Напротив, ми ћемо ангажовати једног комуналног полицајца који ће поред осталих задужења, имати и то", објашњава градоначелник Небојша Зеленовић. "Њему ће бити посао олакшан јер имамо четрдесет градских повереника по селима који могу да јаве тачну ситуацију у свакој месној заједници."

Иако Шапчани нису сасвим упућени у ингеренције градског каналџије, због лошег искуства у поплавама, многи одобравају ту превентивну меру.

На следећој седници Скупштине града, како сазнајемо, на дневном реду биће и драстично повећање казни за нарушавање комуналног реда.

Овог пролећа, за чишћење локалне каналске мреже, из градског буџета издвојено је 39 милиона динара, док је одржавање канала првог реда у надлежности државе.

То, према речима Драгана Топаловића, директора ВП Сава, контролишу Србијаводе, и ради се у складу са уговором који имају са Србијаводама. Канали другог реда су под ингеренцијом града.

Према најавама, градски каналџија почеће да ради за десетак дана, надлежни кажу, са важним циљем, да се грешке из претходних поплава не понове.

rts.sabac@rts.rs
015 353 269

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару