Сурдулички ФК Радник у Јелен супер лиги

Фудбалски клуб Радник из Сурдулице остварио је историјски успех пласманом у Јелен супер лигу. Као први на табели завршио је сезону у Првој лиги Србије и обезбедио прелазак у виши ранг такмичења. У последњој утакмици савладао је Металац из Горњег Милановца са 4:0.

Фудбалери Радника из Сурдулице подигли су пехар намењен првопласираној екипи у
Првој лиги Србије. Следеће сезоне такмичиће се са најбољим тимовима у
земљи.

"Доминирали смо током целе сезоне", подсећа фудбалер Филип Стојановић. "Од петог кола држали смо челну позицију на табели, нисмо је пуштали."

У свечаној атмосфери, са трубачима, фудбалери и навијачи прослављају улазак у Јелен супер лигу.

"Мало место које живи за фудбал, живи за овај клуб, и сва та хемија која је направљена између играча и навијача, показује да на овом терену је била најбоља посета у лиги током читаве године", рекао је Милош Крстић, капитен ФК Радник.

Како би парирали најбољим екипама, планирају да доведу и нове играче, али ће задржати основу екипе. За суперлигу треба да обезбеде још око хиљаду места за седење и рефлекторе. Помоћи ће им и локална самоуправа.

"Сигурно ћемо у наредним данима сести и покушати да направимо стратегију како би Радник
осигурао опстанак следеће сезоне у лиги, што би био велики успех за овако мали град", истиче Младен Милинковић, тренер ФК Радник.

Према речима Новице Тончева, председника СО Сурдулица, Општина је у овогодишњем буџету планирала око 50 милиона динара за развој спортске инфраструктуре и завршетак стадиона.

У последњој утакмици ФК Радник је, пред пуним трибинама градског стадиона, савладао ФК Металац из Горњег Милановца. Први гол дали су већ у првом минуту. Троструки стрелац био је Јован Јовановић, а један гол постигао је Марко Мемедовић.

rts.vranje@rts.rs
017 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару