Вода из другог града

Панчевачки Водовод је једини у нашој земљи који има фабрику воде у другом граду. Изворишта са којих водом за пиће снабдева више од 100 хиљада људи налази се на територији београдске општине Палилула, што често отежава рад предузећа.

Панчево се може похвалити да има две фабрике воде, али ниједну у свом граду. Прва је изграђена још 1974. године, а друга 13 година касније и обе се налазе поред старог и веома прометног београдског пута у општини Палилула.

Драшко Стојић, технички директор ЈКП "Водовод и канализација" каже да то често представља проблем.

"Отежавајућа околност је што за сваку дозволу за било какво извођење радова морамо да се обраћамо представницима општине Палилула и та процедура често дуго траје и то нас успорава и ремети наш план и програм", каже Стојић.

Од Министарсва грађевине Водовод је добио дозволу за изградњу новог резервоара од пет хиљада кубика и сад предстоје припремни радови за добијање грађевинске дозволе од општине Палилула која је уврстила у свој план детаљне регулације овај објекат.

Милица Радовановић, директорка ЈКП "Водовод и канализација" сматра да проблем може да настане због све већег насељавања овог дела општине, јер то може да угрози 65 бунара из којих се Панчевци снабдевају пијаћом водом.

"У непосредној близини у залеђу нашие фабрике воде и поред бројних бунара налази се све веће "дивље" насеље у којем нема канализације. Не знамо у каквом стању су њихове септичке јаме и на који начин их грађани одржавају, јер све је то у надлежности комуналне полиције општине Палилула", каже директорка ЈКП "Водовод и канализација" Панчево Милица Радовановић.

Због проблема за прехлорисаном водом Панчевци нису имали воду за пиће од 15. до 20 априла, а Надзорни одбор "Водовода" је поднео извештај у коме се тврди да здравље грађана није било угрожено, јер бактерија није ушла у систем водоводне мреже, али се и констатује да се мора заменити дотрајала процесна опрема за прераду воде.

Градска комисија свој извештај о овом случају поднеће на ванредној седници Скупштине града у петак.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару