Брдо Хисар омиљено излетиште Прокупчана

У Прокупљу је у току пролећно уређивање паркова и зелених површина, који током лета постају прави спас од врелог асфалта. За многе је и даље најомиљеније место за шетњу и рекреацију брдо Хисар, које се уздиже изнад самог града, а садржајима нуди забаву и рекреацију за све узрасте.

За многе Прокупчане, дан започиње шетњом до оближњег брда Хисар, где уживају у зеленилу, или са својим познаницима причају о актуелним варошким темама.

"Мислим да у околини, а можда и у целој Србији, не постоји боље место за шетњу од Хисара, а толико је близу града", каже Љуба Милошевић, пензионер.

"Шетам бебу сваки дан, а и ја шетам. И када сам била у другом стању, шетала сам овде свакодневно. Уживам у природи", каже Светлана Радуловић.

Брдо Хисар, које се уздиже изнад Прокупља, задужбина је некадашњег Министра здравља и посланика доктор Алексе Савића, који је овде службовао и залагао се за побољшање здравства у Топлици. Ово је место где се и деца од најранијих дана уче култури живљења.

"Ја волим да идем у природу, да има пуно зеленила и цвећа", каже Сташа Петровић, ученица првог разреда.

"По наставном програму, када имамо часове у природи, ми децу доведемо на Хисар, где се она играју, где им је лепо и удишу чист ваздух. Наравно, уз то их учимо како треба да чувају природу, да отпатке не треба да остављају за собом, већ да их одлажу у канту за смеће", каже Милена Сарић, учитељица.

Пролећно уређење града обогатило је Хисар новим младицама бора и храста, а паркове цвећем и  другим декоративним дрвећем.

"Посадили смо кадифице, бомбонице, пркос, сунцокрет, георгине, лепе кате, а наредног месеца бице нових, егзотичних врста цвећа, које до сада нисмо имали у нашим парковима", каже Мирјана Миленковић, Градско зеленило Прокупље.

Боравак у парковима и шетња Хисаром, кога називају брдом здравља, за многе Прокупчане, део је устаљеног ритуала.

За оне који шетају, обележене су пешачке и трим стазе, а за оне који би да одморе, постављен је велики број клупица.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару