Пролећно скијање на Копаонику

Иако је пре две недеље зимска сезона на Копаонику званично завршена, због великог интересовања и довољно снега, скијашки центар ради и током првомајског празника.

На Копаонику током празника одмара близу 3.000 гостију. Ради жичара Караман Гребен са пратећим стазама на којима је око пола метра утабаног снега.

Пролећно скијање је круна ове сезоне која се сматра једном од најуспешнијих.За разлику од 15. фебруара када је на Копаонику скијало у једном дану 9.500 скијаша, на стазама их ових дана има 10 пута мање. Нема гужве и атмосфера је идеална за опуштен одмор.

Скијање у мају није преседан за Копаоник. Две године раније стазе су радиле до 7. маја, а пре тога 2009. Године.

Скијаши су задовољни кажу да је време лепо, да су услови изузетни и стазе добро припремљене, тако да се пре подне може без проблема скијати. Не желе да примећују ситнице јер кажу сада је мај и готово је невероватно да уопште и ради која ски стаза.

Већина каже да између камповања са роштиљем и скијања, увек бирају друго ма какво оно било.

На Копаоник се када је чуо да ће стазе бити отворене запутио и учитељ скијања из Швајцарске. Каже да су тамо ски центри одвано затворени.

"За време празника, за ски карте од полудневне до тродневне важиће попуст од 70 одсто.Такође поред скијања за посетиоце ће радити и адреналински садржаји попут боба на шинама, зип лајна и тјубинг стазе", каже Предраг Милановић, ЈП "Скијалишта Србије".

На Копаонику се одржава и Прва регионална конференција о интернет економији. Више од хиљаду учесника добило је прилику да се упозна са визијама за унапређење привреде овог региона и трендовима из области интернет пословања.

"На овом малом Балканском тржишту ми желимо да људе натерамо да размисле и да крену да чепркају по интернету и тако зарађују. Јер то је тржиште од осам милијарди људи. Да сада користе благодети пеј пала преко кога коначно могу и да наплаћују своје услуге", каже Зоран Торбица, кодиректор конференције.

"Пре него што смо добили електронске личне карте, морали смо да путујемо у родна места да би гласали на изборима. Али сада имамо могућност да гласамо преко интернета.Тако је лако и мени, али и мојој баки која обави грађанску дужност не излазећи из свог дома", каже Анела Кирац , стручњак за Е управу из Естоније.

"Пошто сам наступао са бендом, изазов ми је био да останем. Постало ми је интересантно да сазнам нешто ново за ИТ сектор и упоште нешто што могу да искористим у мојој музичкој каријери", каже Милан Анкић, учесник конференције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару