Читај ми!

Завршен Фестивал подводног филма

У Панчеву је завршен 12. Међународни фестивал подводног филма и фотографије. У конкуренцији девет аутора Гран при је додељен Дамиру Зуруби из Хрватске. Посетиоцима је изложено 27 фотографија од девет аутора, а за два дана биће приказано и осам филмова аутора из Србије, Мексика, Америке, Италије, Француске и са Филипина.

На фестивалу се приказују филмови који могу да задовоље различите укусе љубитеља подводног филма. Ту су филмови посвећени екстремним спортовима и рониоцима на дах, дела посвећена потопљеним бродовима и напопуларнији записи о богатом биљном и животињском свету и игри светлости у морским и речним дубинама.

Да би снимили један подводни филм, али и да би се направили једну лепу фотографију рониоци морају да буду веома стрпљиви и упорни.

Славко Макара, председник Клуба подводних активности-Панчево каже да су приказани фимови могли да задовоље различите укусе љубитеља подвоног филма.

"Има људи који воле екстремне спортове, као што је роњење на дах, било је ту и филмова о давно потопљеним бродовима, а као и увек највише пажње привукла су дела о подводном богатом биљном и животињском свету и игри светлости у морским дубинама", каже Макара.

У категорији "макро" победио је Јован Петровски из Беле Цркве, најбољу композицију направио је Јанез Крањц, а у  категорији "риба" прву награду за најбољу фотографију добио је Слободан Саватовић.

"Интересантно је што се ова риба наместила код једне чаше на дну језера и уз помоћ технике прилажења успео сам да је фотографишем, а да је не уплашим", каже Саватовић.

Његов колега Јован Петровски напомиње да је неопходно велико стрпљење и упорност да би се направила једна добра фотографија под водом, јер то није природно човеково окружење.

Фестивал су затворили филмови из Пољске и Америке, а изложба подводних фотографија у Културном центру трајаће до 24. марта.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару