Сајам пчелара: Знањем против препрека

Седми државни пчеларски сајам одржава се 28. фебруара и 1. марта 2015. године, у Хали 2 Београдског сајма. Улаз је бесплатан.

На 7. државном пчеларском сајму, 28. фебруара, од 11 сати, биће одржано више предавања и семинара посвећених техникама пчеларења, заштити пчела, саветима за лоше сезоне.

Ари Сепала, Саветник за пчеларство Пчеларског савеза Финске, преноси искуства о техникама пчеларења у пчелињаку са 1.500 кошница, са освртом на специфичности брзог пролећног развоја.

Финска је посебно занимљива за српске пчеларе, јер има кратку пчеларску сезону, и неопходно је брзо развити пчеле како приноси не би изостали, тако да њихова искуства могу помоћи у искоришћењу наше багремове паше која је сада веома рана због климатских промена.

„Савременом техником пчеларења до пристојних приноса и у лошим пашним сезонама", назив је предавања др Златка Томљановића, вишег стручног саветника за пчеларство у Саветодавној служби Републике Хрватске и потредседник Хрватског апитерапеутског друштва.

Рајко Пејановић из Шапца, уредник часописа Пчелар, одржаће предавање „Да ли је двоматично пчеларење једно од могућих решења за лоше пашне сезоне".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи