Читај ми!

Поп и рок

Милован Вујовић, пожешки свештеник, већ седам година бесплатно учи децу да свирају гитару. За необичну школу гитаре велико је интересовање, јер је уз класичну музику на часовима заступљен поп и рок.

Овако изгледа сваки њихов сусрет. Без обзира на узраст, вежбају неколико сати једном недељно, када су врата парохијског дома отворена за ову несвакидашњу школу.

"Овде је много забавно. Највише волим поп музику и слушам песме на страном језику. Заиста нам значи када свирамо ту и склапамо велика пријатељства. И отац се стварно труди да нам покаже и да нас научи свему што треба да знамо. Он нас је увео у све ово и без њега не би пола Пожеге гитару свирало", кажу деца.

И најмлађи у овој необичној дружини пронашли су се у поп и рок музици.

"Они су се више нашли у тој музици и ја не желим сад да им намећем црквену музику. Наравно, део њих долази у цркву и певају, рецимо, за певницом, тако да имају додира и са црквеном музиком", каже свештеник Милован Вујовић из пожешке парохије.

Отац Милован истиче и да је важно да се ови млади музичари представе и пред публиком, зато су на организованим концертима већ наступали у околним градовима.

"Ја сам баш често на тим концертима, фотографишем их и онда они деле те фотографије по мрежама. И тако мислим баш да је нека другарска атмосфера више него као што бих рекао школа или нешто", каже Владимир Мијаиловић, родитељ.

Окупљање великог броја младих око пожешког свештеника не чуди. Ова школа гитаре, настала из велике љубави према музици, оца Милована враћа у младост.

"Једноставно, њихова енергија ми пуно значи у животу, јер су они једноставно, у неком смислу, растерећени од великих животних проблема и заиста после часа се не осећам исцрпљено, неко ми је некако пуно срце", каже свештеник Милован Вујовић.

Уз школу гитаре и певања, у пожешком парохијском дому организују се радионице из разних области: спорта, филма, психологије.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи