Читај ми!

Гужве пред експозитуром Српске банке у Краљеву

Одлуком Владе Србије о реструктуирању Српске банке, која подразумева гашење мреже за рад са становништвом, експозитура у Краљеву би требало ово да заврши до 22. јануара, међутим, огроман број рачуна у овом граду, празници и у међувремену уплаћене пензије и плате, допринели су гужви и довели у питање да ли ће сав посао бити завршен на време.

Пред експозитуром Српске банке у Краљеву данима се понавља иста слика. Има оних који су упркос чекања у реду протеклих дана, морали да дођу и данас.

"Чекао сам у петак, суботу и ево данас већ два сата и не знам хоћу ли стићи на ред. Чекам да подигнем пензију и ако могу да угасим рачун како би до следећег дела пензије отворио рачун у некој другој банци", кажу грађани.

Међу срећницима, који су чекајући од јутрос успели да приђу шалтерима, има и оних који су тек половично завршили посао.

"Ја сам само подигла пензију, а покушаћу касније да затворим рачун. Једва сам ушла од гужве, али ћу сад да чекам унутра док не завршим све", каже једна Краљевчанка.

Оваква ситуација, упркос ангажовању свих службеника банке  и продуженим радним временом, ипак доводи у питање да ли ће до 22. јануара, краљевачка експозитура успети да обави сав посао.

Директор експозитуре Српске банке у Краљеву Владимир Ракић каже да су имали преко 11 хиљада рачуна, а да сада имају још пет хиљада активних рачуна.

"Људи су се онесвешћивали у реду пред банком па смо звали и хитну помоћ. Међутим иако сви радимо и преко радног времена, нисам сигуран да ћемо успети да завршимо посао са свим клијентима", додаје Ракић.

Нестрпљење и упорност оних који чекају, додатно је увећана сазнањем да ће, ако пропусте овај рок, морати на пут, како би регулисање свог рачуна обавили у Српској банци у Београду, која ће пословати и даље, до завршетка реструктуирања предвиђеног одлуком Владе.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи