Читај ми!

Признања најуспешнијим привредницима

У Регионалној привредној комори Крушевца организован је 2. божићни сусрет привредника, на којем су појединцима и колективима, који су у прошлој години највише допринели привредном развоју Расинског округа, уручена признања.

Повељом и златником са ликом кнеза Лазара за највећи допринос побољшању привредног амбијента награђен је бивши градоначелник Крушевца, а садашњи министар одбране Братислав Гашић.

Обраћајући се привредницима Гашић је истакао да град Крушевац мора наставити стварање добрих услова пословања постојећим страним инвеститорима, али и услове за привлачење нових, како би ове године до посла дошло више младих људи.

Гашић је најавио и да ће наменска производња крушевачке ИМК "14.октобар", Корпорације Траyал и трстеничке "1. петолетке", бити издвојене као целине из ових предузећа у реструктурирању и припојене наменској индустрији Србије.

Мултинационалној компанији "Хенкел", која је као место за ширење свог бизниса препознала Крушевац пре 12 година, Регионална привредна комора Крушевца доделила је награда за развој.

Војкан Марић, директор фабрике Хенкел Србија у Крушевцу истакао је да је до данас ова компанија у привредни развој Србије инвестирала 160 милиона евра, од чега само у  Крушевцу преко 63 милиона.

Подсећајући на капиталну инвестицију, нову "Бреф" фабрику у коју је прошле године уложено више од 21 милиона евра, Марић је изразио наду да ће се значајних улагања и нових радних места у Крушевцу бити и током 2015. године.

За извозника године награђена је америчка компанија Cooper Tires која је 2012. године купила део компаније Трајал Корпорације-фабрику аутомобилских гума. Фабрика у Крушевцу други је производни капацитет овог произвођача у Европи. Њен удео у укупном извозу са подручја Расинског округа у 2014. години био је скоро 30 одсто. Захваљујући на признању Stuartu Wooton, директор Cooper Tires Крушевац у овој години најавио је отварање новог погона у Крушевцу.

Крушевачкој Фабрици мазива, ФАМ а.д. Крушевац, као водећем домаћем произвођачу мазива, лидеру у производњи мазивих масти и специјалних мазива, уља за обраду метала, средстава за антикорозиону заштиту и средстава за одмашћивање и чишћење са највећим трендом раста производње и пласмана моторних уља, Регионална привредна комора Крушевца доделила је награду за најбољи производ у 2014. години.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи