Читај ми!

Узбуна због сирене?

Станари у једној стамбеној згради у Опову, који живе на последњем спрату, имају проблем са прокишњавањем крова који је почео да пуца, како они кажу, после уклањања сирене за узбуњивање. Они траже од локалне самоуправе да им надокнади насталу штету.

Миланка Лазић која већ 40 година живи у поткровљу каже да су спољни зидови зграде почели нагло да пуцају после уклањања сирене за узбуњивање. Она сматра да је то учињено нестручно и да вода после сваке кише све више продире у ходник зграде и у њен стан.

"Малтер је почео да пуца када су скидали сирену. Улази нам вода унутра и прави нам велику штету. Видите и сами шта су нам направили. Ми би сад хтели да кречимо, али не можемо, јер отпада малтер, а ту су и елетричне инсталације и све може бити још много горе", каже Миланка Лазић.

Грађевинска инспекторка Анка Јанковић је обишла ово место и направила је записник о тренутном стању крова.

"Оштећења која су настала на објекту нису проузрокована скидањем сирене, већ су настала због неодржавања зграде. Обавеза свих станара је да оформе Скупштину станара и да одаберу извођача који ће бринути о исправности зграде", каже Анка Јанковић, грађевинска инспекторка у општини Опово.

Бранко Михајловић заменик председника општине Опово, каже да ће они сигурно санирати штету ако се утврди да је настала услед уклањања сирене за узбуњивање и напомиње да су они већ на захтев станара платитли да се она премести на друго место.

"Установили смо да је зграда стара 40 година и да је кров услед старости већ напукао на неколико места и да бројна оштећења немају везе са местом где је била сирена, а ако се утврди да смо ми криви општина ће санирати штету", каже Михајловић.

Сирене на згради више нема, али аларми су упаљени и даље и проблем ће се решити када се скупи новац за санирање комплетног равног крова који је одавно већ дотрајао.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

             

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи