Читај ми!

Божић у новој кући

За шест година рада, Фондација "Хумано срце Шапца" изградила је, купила или реконструисала 45 кућа за најсиромашније. Пред Божић, у нови дом од 50 метара квадратних уселила се и трочлана породица Петровић из села Табановић.

У старој кући изграђеној двадесетих година прошлог века, породици Петровић, увек је било хладно. Зарђали шпорет није могао да загреје просторију пуну влаге, коју је на једном делу само папир на плафону, штитио од кише и снега. Нова година и празници, донели су им наду у бољи живот.

Месна заједница Табановић урадила им је темељ куће док је Фондација "Хумано срце Шапца" издвојила око 700.000 динара и Петровићима изградила нов дом.

"Цео би се плафон срушио да сам га још обнављао и да сам га крпио. Сада има места за породицу, за госте. Срце ми је као да сам се поново родио", каже Петар Петровић, Табановић код Шапца.

Топлу гардеобу и место за учење сада има и дванаестогодишња Љиљана.

"Први пут имама своју собу и најсрећнија сам на целом свету", каже Љиљана Петровић, Табановић код Шапца.

Поред куће и намештаја, "Хумано срце Шапца", породицу Петровић обрадовало је и великим пакетом хране.

"За породицу смо сазнали од председника Месне заједнице овог села и одмах кренули у акцију прикупљања средстава. За најрадоснији празник Божић ми смо породицу уселили, јер живот има смисла само ако га живимо животом достојног човека. Док има хуманости има и наде за човечанство", каже Ружица Поповоћ, "Хумано срце Шапца".

Петровићи обрађују 40 ари земље, а зарађивали су само лети, када Петар оде у надницу. Од ове године, захваљујући иницијативи и ангажовању "Хуманог срца Шапца" остварили су и право на социјалну помоћ.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи