Читај ми!

Скупштина града Суботице усвојила буџет

Скупштина града Суботице на данашњем заседању усвојила је буџет за 2015. годину који ће износити готово 5,5 милијарди динара и за 230 милиона је мањи у односу на градску касу у овој години. Скоро трећину прихода чиниће средства од пореза на зараде, што је за око пет одсто мање у односу на ову годину.

Како је истакао градоначелник Суботице Јене Маглаи, буџет је рађен у знаку штедње и рационализације трошкова, па ће осим ставки за социјалну заштиту и спорт, свим корисницима бити умањена давања у 2015. години.

Фискални дефицит, по речима градоначелника, износиће око 10 одсто, што је у складу са препорукама надлежних државних органа.

Расходи буџета за наредну годину су смањени за у просеку за 5 процената у односу текућу годину. Највише се штедело на материјалним трошковима, а маса зарада у градској управи биће мања за осам процената. Свим градским јавним предузећима и установама такође су умањена давања.

Опозиција је критиковала предлог буџета сматрајући да нису прецизирани развојни приоритети Суботице, као и да буџет није реално планиран.

Највеће замерке су упућене на предлог да се издвоји 32 милиона динара за обнову позоришта у приградском насељу Чантавир, док за реконструкцију Народног позоришта у Суботици недостаје још 15 милиона евра и неизвесно је кад ће бити завршено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи