Читај ми!

Неисправна вода у Рековцу

Вода из водовода у Рековцу је хигијенски неисправна и забрањена је за пиће и припремање хране одлуком санитарне инспекције Министарства здравља Србије. Рековчани се водом за пиће сада снабдевају из цистерни.

Цистерне на улицама Рековца нису новина. У априлу ове и марту прошле године вода из водовода била је неисправна.

Девет цистерни општина је распоредила по улицама Рековца, испред школа, дома здравља и вртића. Новонастала ситуација ипак отежава нормалан живот.

У предшколској установи "Милоје Милојевић" користе само флаширану воду за пиће, деца не перу зубе, а за кухињу и припрему оброка је обезбеђена вода у балонима.

Налаз Завода за јавно здравље у Ћуприји показао је повећан садржај нитрита у води. Ранијих година то се дешавало због обилних падавина. Сада ситуацију додатно компликује и лоша сарадња водовода и општин, јер се оснива ново комунално предузеће које ће упослити само 11 од постојећих 26 радника.

Директор комуналног Богољуб Радовановић није желео да коментарише новонасталу ситуацију. Каже да га нико из општине није контактирао, а мајстори водовода су по упутствима општине постављали цистерне.

У општини кажу да челни људи "Мермера" опструишу рад комуналних служби. Не користи се ни нови бунар вредан 14 и по милиона динара.

Предраг Ђорђевић, председник општине Рековац каже да већ неколико дана нема ни хлора у једној црпној станици о чему је такође обавестио надлежну инспекцију.

Наредних дана општина ће сменити директора "Мермера". Формирано је и регистровано ново комунално предузеће. Узорци воде свакодневно се шаљу на анализу, а до тада Рековчани ће по воду у продавницу или на цистерне.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи