Читај ми!

Василијевићи добили нови дом

После објављивања наше рубрике о породици Василијевић из Гргура код Блаца, која са шесторо деце живи у једној соби, јавио се дародавац наш земљак из Аустрије који им је купио двоспратну кућу са 17 ари окућнице и два хектара обрадиве земље, надомак школе и амбуланте.

Шесторо деце су, кажу, њихово највеће богатство и скоро све што имају. Василијевићи живе од социјалне помоћи и дечјег додатка, а ову зиму захваљујући људима великог срца, уместо у трошној  соби дочекују у својој кући.

"Ова кућа за децу највећи поклон. Хвала свима који нам помажу", каже Данијела Василијевић.

"Овде пелене нисам видео у овом засеоку Брежани званом да више за задњих 20 година, нити беба да се заплаче. Барбатовац треба да се поноси што су добили оволико, осмочлану породицу", каже Раде Лазаревић.

Усељење су прославили са својим дародавцем, Гајом Крунићем који живи и ради у Аустрији.

"То сам стварно од срца урадио и мислим да је ово за њих јако добро сада за почетак. Имају могућности да и раде сами, да се сналазе ту, у животу. И тако, још ћу им мало тако помоћи, у будућности помало по нешто", каже Гајо Крунић.

Уз кућу Василијевићи су добили и два хектара земље и могућност да раде и зараде.

"Да посејемо пшеницу, кукуруз, да би имали за децу, да се хранимо, за краву да посејемо мало траве, било шта да има да се ради", каже Предраг Василијевић.
 

Председник општине Блаце Иван Бургић каже да ће општина Блаце и убудуће помагати овој породици и трудити да је стави на здраве ноге да она једнога дана може сама себе да финансира и издржава.

Нови дом василијевића налази се на само пар километара од њиховог родног Гргура, у суседном Барбатовцу надомак школе и амбуланте.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи