Читај ми!

Знање, пракса и креативност

Приликом спољашњег вредновања рада, од наставе и учења, преко успеха ученика, до руковођења и ресурса, шабачка Школа примењених уметности добила је највишу оцену. Оно што их издваја од других, између осталог су практичне радионице и велики број награда.

Гравирање на стакленим предметима захтева велику прецизност и зато ученици школе примењених уметности, вредно вежбају. Техника је стара неколико векова, а ручни алат модернизован.

"Оно што ми се највише допада у школи, је то што можемо да искажемо своју креативност кроз разне радионице као што су калиграфија, цртање, сликање и графика. Кроз практичан рад, брже и лакше усвајамо и теорију", каже Марија Спасојевић, гравер.

Цео поступак, од идеје до израде, прати профессор. Добре услове за стицање знања, омогућава и рад у малим групама.

"Професори су нам јако посвећени на практичним радовима, ми смо овде сви различити и специфични свако на свој начин, али смо јако сложни", каже Миљана Ћирић, фирмописац-калиграф.

Школа примењених уметности у Шапцу, има десет образовних профила. Само прошле године, њени ученици, освојили су четрдесетак награда.

"Промовишу нашу школу на најбољи начин и бројне награде које освајају на републичким и међународним конкурсима су оно што нашу школу издвајају од других школа у Србији", каже Михаило Симовић, професор.

У холу је отворена изложба некадашње ученице Ленке Крстић, сада студента сликарства. Ова установа наставља да прати рад уметника који заврше школу примењених уметности и сваког месеца организује нову поставку.

"Оцена коју је наша школа добила је и обавеза и подстицај за даље унапређење образовно-васпитног рада, велика подршка", каже директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.

Школа има 280 ученикаиИ 60 запослених. Међу професорима су и некадашњи дјаци, који су прва знања о свету уметности стекли у школи у којој сада раде.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи