Читај ми!

Држава му вратила локал, суд га иселио

Судски извршитељ уз асистенцију полиције, иселио је осамдесетпетогодишњег Душана Филиповића из локала у центру Крагујевца који му је, извршним и правоснажним решењем, Агенција за реституцију вратила пре више од годину ипо дана.

Филиповић је исељен из локала свог оца, на основу судског решења о привременој мери, а по тужби Топлице Туцаковића и његовог закупца, фирме "Тајм аут", за ометање поседа и употребу силе.

Упркос решењу Агенције за реституцију, пред судом у Крагујевцу, још увек траје спор, јер Туцаковић, иначе бивши радник загребачке НИК конфекције, тврди да је спорни објекат деведесетих година, откупио од те фирме и полаже право на њега.

Видно потрешен Душан Филиповић, због чијег је здравственог стања, приликом извршења два пута интервенисала Хитна помоћ, каже да му је данас хиљаду пута теже, него пре 66 година, када је држава конфисковала радњу његовог оца Радисава.

"Сваке вечери ш сваког јутра 66 година молио сам Бога да ми врати објекат одузет мом оцу који је штедео сваку пару да би купио ову радњу. У своје сам ушао на основу одлуке државе да је то моје лично власништво. Ако решење Агенције за реституцију, није валидно за суд, тражим одговор, чија је ово радња ", каже Душан.

"Отац је живео за тај дан да му се врати конфискована радња, а сад  га истерују из ње", рекао је Светозар Филиповић додајући да је то срамота за Србију у којој једино, право својине не важи и каже, да ће се по цену живота борити против криминала и корупције.

Иначе, средином октобра, када је закупац напустио локал Филиповићи су ушли у посед. Туцаковићи, пак тврде да је локал њихов, иоако су Основни и Окружни суд у Крагујевцу, њихов уговор о куповини од загребачке конфекције, прогласили ништавним.

"Мој отац је купио локал 90-их када су Хрвати због ратних сукоба продавали имовину у Србији и сви локали у држави продати су под истим условима. Уговор је потписан, оверен и још увек важећи," тврди Тања, кћерка Топлице Туцаковића.

Иначе,  Основни суд у Крагујевцу, летос је донео пресуду у корист Душана Филиповића који тражи да му се омогући да уђе у посед имовине за коју има решење Агенције за реституцију, укњижен је као власник и плаћа порез држави.

Виши суд је то поништио и вратио на поновни поступак који још увек није окончан.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи