Читај ми!

Нови базен за седам месеци

Град Шабац уз подршку Сталне конференције градова и општина (СКГО) и Банке Интеза, следеће седмице почиње емисију муниципалних обвезница којом ће се финансирати изградња базена. Представљање прве јавне понуде одржаће се сутра у хотелу Хајат у Београду.

У новом затвореном базену у Шапцу, пливаће се за седам месеци, тврде надлежни. Реконструкција и доградња, на коју се чекало готово једну деценију, прва је инвестиција у Србији која се финансира муниципалним обвезницама које могу куповати и грађани.

"То је сјајна вест за нас активне спортисте, имаћемо где и зими да се купамо, не само лети. Нисам заинтересована уопште и не занимају је обвезнице, а што се тиче базена, треба. Немам ја паре да могу да купујем било шта на овом данашњем тржишту", кажу грађани.

Укупна вредност емисије је 400.000 милиона динара. Једна обвезница коштаће 10.000 динара.

"Дајемо могућност грађанима да нам помогну, у реализацији овог капиталног пројекта, што је у заједничком интересу, они ће на тај начин, куповиниом хартија од вредности, моћи да приходују и то у много већем него кад би та средства орочавали у било којој пословној банци", каже Маријана Костадиновић, начелница Одељења за финансије Градске управе града Шапца.

У градској управи твде да за куповину општинских муниципалних обвезница већ постоји велико интересовање привредника.

"С обзиром да је у питању један општи интерес, који су утврди да је градски базен место где треба сва деца да науче да пливају, да град Шабац буде град пливача, сматрам да ће подршка привредника и грађана бити таква да ћемо у следећих 15 дана емитовати и продати све муниципалне обвезнице", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

На шалтерима банке Интезе грађани ће следеће седмице моћи да упишу и купе обвезнице. Уколико не буде довољно заинтересованих то ће учинити банка.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи