Читај ми!

Један мост, много невоља

Пропуст који је служио као мост преко Кутинске реке, због опасности од поплава по налогу предузећа "Србијаводе", у априлу је потпуно срушен. Мештани нишког насеља "Никола Тесла" због тога су, кажу, одсечени од света. Изградња моста је годинама у плану, али се до сада прибегавало привременом решењу на која "Србијаводе" не пристају.

У априлу је због опасности од поплава срушен пропуст преко Кутинске реке. Тиме је прекинут пут  са оближњег моста преко Нишаве, а мештани који имају њиве прекопута сада морају около.

"Морамо да идемо преко Нишке бање, милиција тамо кажњава -15.000 динара ме казнила што идем тим путем, а трактор је с блатњавим гумама", каже Живојин Марковић.

"Пре неколико дана човек из Смедерева са навигацијом је дошао до овде и пита где ће, јер га је навигацијала одвела овде где је пролаз. Он човек не зна", каже Милорад Крстић.

Планом је на овом месту предвиђен мост, али су услови строги, јер се налази у непосредној близини ушћа Кутинске реке у Нишаву, па се годинама проблем решавао привремено.

"Струка не признаје привремена решења, струка признаје правилна решења, правилна по правилима струке подразумевају да сваки документ који изадје из наше куће мора да буде у складу са законом о водама", каже Драгољуб Миљојковић "Србијаводе" у Нишу.

Град Ниш је овога пута намеравао да проблем реши премештањем моста са Јелешаничке реке, који ће како нам је потврдјено у предузећу Коридори Србије бити уклоњен због изградње новог аутопута.

"У овом тренутку је крајње неизвесно да ли ће и када то бити учињено иако смо имали обећања из "Коридора" да ће то бити готово још пре неких месец дана", каже Жарко Ранковић, члан Градског већа.

Због тога ће град, како је речено за РТС, 35 милиона, колико кошта мост, предвидети у буџету, али за наредну годину. Због још једног одлагања грађани кажу да су принуђени на протесте.

"Знамо ми која је штета ако зауставимо саобраћај, ми смо свесни, али нас изгледа нико не разуме. Ми смо на маргини сви нам лепо испричају, испрате нас, а ми проблем и даље имамо", каже Милан Васић.

Без моста ће за сада остати и фабрика за прераду дрвета јер је град намеравао да и њихов вишегодишњи проблем реши пребацивањем моста.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару