Читај ми!

Дан грађевинара Србије

Данас се обележава Дан грађевинара Србије. Последњих година економска криза посебно је погодила ову област, па је посла, тврде, све мање. Шабачка грађевинска фирма "Сет", једна је од ретких која бележи успех у пословању.

Рад на грађевини један је од најтежих послова, тврде шабачки неимари који често на градилишту проведу и по цео дан.

"Ради се од осам сати до десет, некад и дванаест, како кад, све зависи од посла, посао се мора завршити и обавити. Да је лако, није, али ипак, може да се издржи", каже Радиша Митровић.

"Радимо све, и руковац сам на фабрици бетона, и возим понекад и камион, тако и моје колеге, радио све јер нам је стало до фирме и тих наших плата", каже Драган Шашић.

Криза је утицала на смањење посла, већина грађевинара ради на малим пројектим, а ретки су они који како тврде упорношћу и добро организацијом опастају у послу.

"Морамо прихватати послове које можемо да одрадимо, и који можемо квалитетно одрадити, на неки начин прилагођавати послове које узимамо могућностима својих људи, и сваког дана своје људе усавршавати, и своје људе и опрему'', каже дип. инг. Миленца Срећковић,  Предузеће за планирање, пројектовање, инжењеринг и изградњу "Сет" у Шапцу.

Највећи проблем у пословању, додају, није недостатак новца, већ дуго чекање на добијање дозвола за градњу.

"Ми тренутно имамо три посла уговорена, на сва три посла се мучимо заједно са инвеститорима, и на сва три посла касне документација, грађевинске дозволе, сагласности, и посао који смо ми као грађевинци могли да завршимо за шест до осам месеци, ми ћемо да радимо годину и по дана", каже Миленца Срећковић.

Нове Измене и допуне Закона о грађевинарству, шабачким неимарима иду на руку, очекују више квалитетног посла и бржу администрацију.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи