Читај ми!

Реконструкција водоводне мреже у Врању

У Врању је у току реконструкција водоводне мреже. У десетак улица у граду и Врањској бањи замењују азбестне цеви старе више од пола века. Честе су хаварије и у главној улици после кише, а још увек се не зна када ће почети реконструкција.

Скида се слој асфалта, откопава улица да би се извадиле старе и поставиле нове цеви, квалитетније и лакше за одржавање. Кварова, кажу, више неће бити, а становници ће коначно одахнути.

"Требало је то и раније да се учини, јер се врло често дешава да пукну оне старе цеви. Сада је одлично, добили смо воду, нисмо имали 2,3 сата, али сад је одличан притисак", каже Мирјана Јовановић.

"Не свиђа ми се јер је то требало урадити пре асфалта. Требало је урадити пре и да кошта далеко мање него што ће коштати сада", каже Круна Недељковић.

Од 370 километара водоводне мреже трећину чине азбестно-цементне цеви. Петнаест километара биће замењено до краја следеће године, а инвестицију финансира кредитом од 2,5 милиона евра немачка развојна банка.

"Укупно ће 4,2 километара бити замењене азбестно-цементне цеви у Врању и Врањској бањи. Изабрали смо улице где имамо највише хаварија и где су најстарије цеви да бисмо смањили трошкове одржавања", каже директор ЈП Водовод у Врању Крста Јањић.

И у главној улици у Врању водоводне цеви су старе и дотрајале.  А део канализационе мреже је још из турског периода, па не може да прими воду после атмосферских падавина.

После сваке јаче кише, у главној улици излије се канализација, поплаве се бутици и продавнице. Иако је реконструкција водоводне мреже и у овој улици била најављена за пролеће, радови још нису почели.

Од Дирекције за изградњу града, која је надлежна за реконструкцију главне улице, ТВ центар РТС-а у Врању није добио одговор зашто радови касне. До почетка реконструкциј, водовод ће и даље отклањати и санирати кварове.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи