Савршени крај сезоне

Премијером урнебесне комедије "Све ће се разјасни", ансамбл лесковачког позоришта завршава успешну сезону. Ово је четврта поставка култне комедије, која је сваки пут била најизвођенија представа са репертоара. Тако ће, по свему судећи, бити и овај пут, јер се већ тражи карта више.

"Све ће се разјасни" - другачије не бива, јер ово је прича о лесковачком тајкуну, згодама и незгодама у његовом пословном и приватном животу. Како би другачије до на лесковачком говору.

Урнебесна комедија се, после петнаест година вратила на даске лесковачког театра, са њом и Богољуб Митић, глумац шабачког Народног позоришта.

"Када ми је пре петнаест година редитељ и сценариста Радиша Грујић рекао да ће ово бити представа са највише смеха и аплауза, нисам веровао", присећа се Богољуб Митић. "Сада, са ове временске динстанце, верујем и радујем се што је поново, са колегиницом Јасном Радивојевић, играм."

На почетку каријере, одиграла је можда улогу живота. Поред певачице и баба Кеву. Са радошћу јој се вратила.

"Ово је комедија менталитета", каже Маја Јанковић, глумица Народног позоришта Лесковац. "Људи воле овакве ствари, јер су им смех и добра забава и те како потребни."

У римејку култне представе, овога пута и гости. Тазбина је помогла да се савлада говор, али и лесковачки менталитет, каже Дејан Тончић, глумац крушевачког Народног позоришта.

"За мене је ово позориште право откровење, не само здање које је верујем једно од најлепших у Србији већ и ансамбл који је феноменалан."

Играло се на сигурну карту. Припремало се са задовољством и вером да ће и овај тренутак дуго пунити сале до последњег места.

Бард лесковачког глумишта Радиша Грујић - сада само у улози редитеља:

"Овде се ради о томе да свога другара који се много усилио сас паре желе да врате на меру приземности на којој је био пре него што се обогатио. Пуно саплитања, доскочица, али без икакве зле намере."

Коначно су се вратили кући, на своју сцену. Ова, шеста, премијера крај је једне добре сезоне.
"Нико се није бунио што је сезона продужена", истиче Станислав Грујић, директор лесковачког Народног позоришта. "Напротив, ми сматрамо да је то наша обавеза према публици која нас је у најтежим годинама подржавала. Сада коначно имамо своју сцену, технички добро опремљену салу и ту су сви услови да радимо и лети."

Још једно извођење и море смеха и аплауза који све говоре, а онда заслужени одмор, па озбиљне припреме за јубиларни фестивал "Јоаким Вујић".

rts.leskovac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи