Читај ми!

Међународни фестивал класичне музике

У музејском простору Замка културе у Врњачкој Бањи, од 20. до 30. јула, под покровитељством општине Врњачка Бања, биће одржан Девети међународни фестивал класичне музике "Врњци".

Девети међународни фестивал класичне музике "Врњци" биће одржан од 20. до 30. јула у Врњачкој Бањи. 

На фестивалу се очекују гости из Норвешке (композитор и гитариста Гисле Kрогсет), из Бугарске Мандолински квартет „Годишња доба" који чине Joaнa Димитрова и Eвдокиа Боботсова, мандолине, Николај Петров, мандола и Славко Николов, гитара, из Украјине Дуо Људмила Касатова, чаранго и укулеле и  Александар Митрошин, гитара, из Велике Британије (Пол Фоулес и Грахам Вејд), из Немачке (Табеа Борчард Дамс) и из Србије (Гудачки квартет "Mозаик" у саставу: Душица Блаженовић - I виолина, Наташа Mилошевић - II виолина, Слободан Павловић - виола, Eлизабета Варга - виолончело, пијанисткиња Јасмина Јанковић, Дуо Ана и Драган Данесковић и музиколог Гордана Крајачић).

Уметнички директор фестивала  је Урош Дојчиновић.

У току једанаест фестивалских дан,а поред концерата, одржаће се и више изложби, мултимедијални програми, филмске вечери, мајсторске радионице и Сајaм музичке литературе и прибора здружених издавача.

Једна од пропратних манифестација фестивала је и тематска изложба "Ин меморијам - Норберт Дамс" посвећена животу и раду овог великана музичког издаваштва.

Промотивна изложба за културно наслеђе Врњачке Бање је изложба врњачког Завичајног музеја "На водопоју Врњачке Бање".

Промотивна изложба за културно наслеђе Србије је изложба "Милунка Савић - хероина великог рата", Историјског музеја Србије, Радио телевизије Србије и Министарства одбране.

Порука миру шаље се изложбом "Берта фон Сутнер" - посвећеној првој жени добитници Нобелове награде за мир 1905. године Аустријског културног форума и Аустријске амбасаде.

За све љубитеље класичне музике, ових једанаест дана, у прелепом старом здању генерала Јована Белимарковића, представљаће окрепљење за душу.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи