Јагода, најбржа на Балкану

На јуниорском првенству Балкана у Грчкој, осамнаестогодишња атлетичарка Јагода Зечевић из Јеленче код Шапца освојила је прво место. У трци која јој је донела престижно признање, Јагода је била бржа од 12 такмичарки из седам балканских земаља.

Стазу дугу 1.500 метара у грчком граду Сересу, Јагода Зечевић из Атлетског шабачког клуба (АШК) истрчала је за 4:29,33. У брзој трци од старта била је у водећој групи, постепено појачавала темпо и прва стигла на циљ.

"Последње атоме снаге искористила сам у последњих 300 метара и успела да направим промену и оставим такмичарке иза себе две-три секунде'', каже Јагода.

За Јагоду су златна медаља и лични рекорд на најважнијем такмичењу у сезони, како каже, додатна су мотивација за нове успехе:

"Атлетика је моја велика љубав, једноставно, када сам почела да тренирам, првих неколико дана, и првих такмичења, та жеља за победом, борба, тај диван осећај, после трке, то је нешто што ме одржава у атлетици, и даје ми још већи подстицај, просто привлачи ме да се још
више бавим атлетиком."

Јагода тренира четири године и свакодневно, на градском стадиону у Шапцу, са колегама из АШК-а истрчи до 15 километара. У летњем период тренирају два пута дневно.

"Имамо добру тактику што се тиче трка", објашњава Нађа Церовац, "и драго ми је да је она истрчала лични, добру трку је истрчала. Драго ми је што је победила девојку из Румуније која је мене претходне године победила на првенству Балкана."

Награде на такмичењима Јагода је почеле да осваја после само неколико месеци бављења атлетиком. Ових дана са тренером Борком Антонићем трчи ка новом циљу, и радује се европском првенству следеће године.

"Могу рећи да је Јагода Зечевић класичан пример спортисте који својим радом, пожртвовањем, и јаком вољом показује да спортиста може постићи све кад то жели", наглашава тренер АШК-а Борко Антонић.

Колико је жеље и воље потребно да би се постигао прави резултат, шампионка Балкана показује свакодневно. На тренинге из 6 километара удаљене Јеленче, до Шапца долази бициклом. Та двадесет четири километра сматра додатним тренингом.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи