Видовданска награда крушевачком дописништву РТС-а

Међу добитницима Видовданске награде, најзначајнијег признања које се на велики национални празник и Дан града Крушевца додељује најзаслужнијим појединцима, установама и организацијама за допринос афирмацији града, нашло се и Дописништво РТС-а у Крушевцу, које ове године обележава четврт века постојања.

Доделом Видовданске награде Дописништву РТС-а у Крушевцу, у години када обележава значајан јубилеј, Град је одао признање за све што су новинари, сниматељи и монтажери до сада урадили.

Дописници из Крушевца су активни још од 1961. године, када је Станимир Лекић, наставник техничког образовања у Учитељској школи у Крушевцу, почео да прати и снима догађаје у региону и шаље прилоге у Телевизију Београд. Он је имао своју камеру и годинама је радио по принципу један човек - једно дописништво.

Касније су му се придружили новинари Жарко Николић, Мина Бекрић, Мирјана Дељанин и сниматељ Мирослав Милојевић Гара, који су почели да формирају службу налик "правом" ТВ центру.

У периоду оснивања електронских дописништава у Србији, по споразуму са Телевизијом, Крушевац је дошао на ред 28. јуна 1989. године.

Први уредник Дописништва Крушевац био је Драган Илић. Током четврт века кроз Дописништво је прошло на десетине новинара и техничара који су, стичући у њему искуство, стасали у праве професионалце.

Данас екипу крушевачког Дописништва РТС-а чине новинари Горана Младеновић, Весна Кезовић Миљковић, Љиљана Раичевић, Драгослав Гогић и Драган Лазић, дописник Радио Београда; сниматељи Братислав Костић, Владан Николић, Дејан Јанковић, Дејан Ристов и монтажерка Ивана Нецков Грубишић.

Захваљујући објективним, благовременим, тачним и свеобухватним извештајима које је професионална екипа дописника РТС-а слала у етар током последњих 25 година, Крушевац је заузео значајно место на медијској мапи Србије.

Штитећи истину и интересе Крушевљана, емитовали су на десетине хиљада прилога о лепим и позитивним дешавањима, једнако професионално указујући и на негативне појаве, стотинак документарних филмова из Расинког округа и занимљивих дестинација из иностранства.

Висока професионална етика, преданост и ентузијазам са којим и дан-данас извршавају своје професионалне обавезе препоручила их је за носиоце највећег признања града Крушевца.

Као и до сада, кажу, трудиће се да до гледалаца увек дође права, тачна и благовремена информација из царске престонице, са врхова и подно Копаоника и Јастрепца, са обала Мораве и Расине, али и из других места где их пут или задатак нанесу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи