Читај ми!

Побратими из Словеније донели помоћ

У Рековац су представници града побратима Долењске Топлице донели помоћ и, у веома тешкој ситуацији за мештане који покушавају да што пре отклоне последице мајских поплава, потврдили да су истински пријатељи.

Прави пријатељи се у оваквим приликама показују. Представници Долењске Топлице, побратимског града у Словенији, интересовали су се и током самих поплава за ситуацију у рековачком крају, а данас су својим пријатељима предали чекове у вредности од 15 хиљада евра.

Учинили су то Јоже Мухич, жупан Долењске Топлице и Фаника Аугуштин, представница Црвеног крста у том месту. Поред тога гости из Словеније донели су на поклон и две квалитетне и снажне пумпе за муљ, вредне десетак хиљада евра. Пумпе ће убудуће и те како значити у интервенцијама ватрогасаца-спасилаца, који су их већ испробали у селу Лоћики, које је претрпело велику штету у поплавама.

Током дана, домаћини су са представницима града побратима Долењске Топлице обишли још неколико места на којима се санирају последице поплава. Специјално за РТС, изразили су задовољство због дугогодишњег пријатељства, које је и овом приликом потврђено.

"Заиста нас је пријатно изненадила посета наших пријатеља и побратима,који су дошли да се на лицу места увере у ово што нас је задесило", рекао је Предраг Ђорђевић, председник Општине Рековац.

"Ми смо све време катастрофалних поплава у Србији саосећали са нашом браћом и ово је наша мала помоћ", нагласио је Јоже Мухич, жупник братске општине, "али да знате да долази из срца свих људи у Долењској Топлици."

У Рековац ће ових дана стићи помоћ и из Дортмунда: више од 12 тона хране, средстава за хигијену и медицинског материјала које шаље српска православна црква из тог немачког града.
Помоћ пристиже, али се за сада мештани углавном сами сналазе трудећи се да што пре отклоне последице катастрофалних поплава.


rts.jagodina@rts.rs

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи