Читај ми!

Основци помажу Ивани

Основци из Ужица, који су прикупљали новац за операцију осмогодишње суграђанке, награђени првенственом утакмицом.

У акцији прикупљања средстава за операцију осмогодишње Иване, која је у Ужицу у току, међу најангажованијима су петаци ОШ "Стари град". Као награду за велико срце које су показали, организатори акције су их протеклог викенда наградили првим, заједничким одласком на утакмицу Слобода - Рад.

Први новац за операцију осмогодишње Иване Лазаревић у Русији, прикупили су навијачи "Слободе", а потом, одељење V1 ОШ "Стари град", продајом сввојих рукотворина, анимирали су суграђане и сасвим сигурно Ивана ће у јуну на 12. операцију.

"Нисмо Ивану познавали, али смо продавали све за њу и сакупљали новац", каже Тамара Миловановић.

"То ништа није било посебно. Ми смо сви хтели да јој помогнемо зато што је она ђак наше школе и то је просто само текло својим током", каже Анастасија Тодоровић.

"Наставница Лидија је рекла да идемо код Иване да је посетимо, јер је она желела да нас види, јер је направила за нас неке наруквице и ми када смо дошли видели смо да је стидљива, игали смо се са њим, причали и она је била срећна", каже Нађа Којадиновиц.

Осим великог срца и скромност им је врлина. Сами су скупили преко 40.000 динара, њихова школа око 190.000 динара и уз један одсто од месечне зараде већине запослених Ужичана који су основци Старог града анимирали, до Ускрса биће прикупљено 14.000 евра потребних за Иванину операцију ноге.

"До сада је профессор Попкин из Русије направио много, дете се игра, јесте да носи ципелу са ортопедском петом од 19 центиметара, а после ове операције, та разлика у дужини би требало да буде од пет до шест центиметара", каже Зоран Миловановић, координатор акције "Помозимо Ивани".

Циљ акције је, како кажу, да се деца анимирају и схвате шта је друштвена одговорност.

Трошкови лечења и боравка - 14.000 евра
ПОРОДИЦА ЛАЗАРЕВИЋ, Динарски рачун /Алфа банка
180-5012010141031-02
ОСНОВЦИ ХУМАНИТАРЦИ

ovo_je_srbija@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару