Читај ми!

Веслачи из Русије на Власинском језеру

Кадетска репрезентација Русије у веслању припрема се на Власинском језеру. Изузетно су, кажу, задовољни условима, а домаћини се надају да ће боравак ове руске репрезентације допринети оживљавању спортског туризма на Власинском језеру.

Млади веслачи из Русије пре доласка у Србију нису ни чули за Власинко језеро. После десетак дана боравка на припремама одушевљени су оним што су овде видели и доживели.

Велико гостопримство домаћина и природне лепоте које се ретко могу видети чак и у њиховој великој земљи.

"Овде је природна заиста чаробна. Иако радимо напорно уживмо у сваком дану. Боравак на Власинском језеру је за нас прави доживљај", каже Александра Восветлана руска репрезентативка, док Николај Серјогин њен колега додаје да тренирају два пута дневно и да после ових припрема очекује добре резултате на предстојећим такмичењима.

Веслачка кадетска репрезентација Русије има план и програм припрема који мора да испуни до танчина сваког дана. У почетку им временски услови нису ишли на руку. Јер је на Власини снег уместо у децембру и јануару пао тек у марту.

Овде заиста имамо изванредне услове. На располагању нам је и теретана храна је одлична и сигурна сам да ћемо и наредне године доћи ове", каже Јулија Мотос тренер веслачке репрезентације Русије.

Веслачи тренирају два пута дневно и сваког дана пређу по 80 километара. Домаћини који су уз њих кажу да тешко могу да их прате моторним чамцима.

"Нисмо се надали да иду овако брзо. Нашим чамцима не можемо да их стигнемо. Уживање је гледати младе Русе како тренирају. Надамо се да ће њихов долазак бити подстрек да се на Власини формира веслачки клуб", каже Војкан Цакић који је задужен за пратњу руских веслача.

Последњих година туристички посленици се труде да на Власинком језеру промовишу спортски туризам и то баш у ово доба године када других гостију нема у великом броју. Руска репрезентација у веслању на неки начин је пробила лед и за друге руске спортисте.

"Надамо се да ће после кадетске репрезентације и други руски спортисти у веслању, кајаку долазити на Власинско језеро. Ако успемо да остваримо добар контакт са Руском федерацијом а мислим да смо на добром путу то ће бити права промоција Власинског језера на великом руском тржишту",  каже директор хотела "Нарцис" Милорад Радуловић.

Млади руски веслачи на Власини ће остати до краја марта. Њихови домаћини истичу да је ово тек почетак једне дуге и успешне сарадње и очекују да се и наш савез поново врати Власинском језеру.

Када су Руси могли да пређу толики пут до Власине могу. кажу, и наши веслачи тим пре, јер су се овде и Љубек и Нишавић и други наши велики кајакаши и веслачи припремали када су освајали медаље на великим такмичењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару