Читај ми!

Улица без воде

Становници Синђелићеве улице у Врању годинама имају проблем са водоснабдевањем. Проток воде је мали, а када у исто време више људи одврне славине, оне остају суве. У Водоводу кажу да је проблем у томе што је део водоводне мреже у граду дотрајао, а средства за замену азбестних цеви нема.

Славина одврнута до краја, а притисак воде слаб. Танак млаз није од велике користи Данијели Петровић из Врања. Она као и њени укућани и комшије, годинама муку мучи са водоснабдевањем.

Да оперем суђе треба ми понекад и два сата зато што нема воде, а некад нестане скроз. Кад дођу у три сата људи с посла, тада уопште нема воде", каже Данијела Петровић.

Проблем је још већи када славине одврну и комшије. Сличне проблеме имају и врањанци у другим деловима града.

"Кад неко пусти доле воду у кући нема, када треба да се купам, комшика молим те не пуштај воду", каже Живорад Минић.

"Пунимо канте, остављамо да би се истуширали", додаје Јасмина Стевановић.

Обраћали су се становници надлежнима, писали петиције, али узалуд.

"У Водоводу смо се обраћали за помоћ међутим, они неће, траже да платимо поново. Вода је урађена шездесетих година, а цеви су мале", каже Саша Миленковић.

Живојин Митровић, технички директор ЈП "Водовод" у Врању да морају пробати да тај свој проблем реше на нивоу града, односно да Дирекција то убаци у њихов комунални програм.

Део водоводне мреже у Врању саграђен је пре више од пола века. Цеви су азбестно цементне и често пуцају, па је оваква слика на улицама града скоро свакодневна.

На пролеће почиње реконструкција главне улице и замена азбестних цеви у њој, а до краја године цеви ће бити замењене и у још педесетак улица у граду и Врањској Бањи. Средства за то је издвојила немачка развојна банка.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару