Читај ми!

Свет на њихов начин

Чланови удружења "На пола пута", који имају интелектуалне потешкоће, одржали су у Културном центру Панчева премијеру позоришне представе "Ово је земља за нас", у којој су публици приказали свој свет и свакодневни живот.

Чланови удружења "На пола пута" из Панчева, дозволили су другима да завире у њихов свет кроз позоришну представу "Ово је земља за нас".

Екипа ТВ центра РТС-а у Панчеву упознала је шест особа, њихов свакодневни живот, испуњен емоцијама, дружењем и радом. Свако је открио део себе: Лаза воли да иде на село код деде, Милана штрика, Јован игра кошарку, Ана воли књиге и Влајка, а Јелена море.

"Мени се јако допао рад на овој представи. Први пут сам на сцени, али немам трему", каже Влајко Томић.

Рад на позоришној представи био је за њих ново и посебно искуство, који им је донео изазове, али и радости.

"Било је јако лепо, не само мени, него свима нама. Дружили смо се, уживали. Ја сам свима помагала, и заједно смо учили шта је то позориште, како се глуми...", каже Ана Влчек.

Редитељ и драматург, који су радили са глумцима, пуни су позитивних утисака, јер су од њих научили о доброти, хуманости, неким основним животним вредностима.

"Немам ништа негативно да издвојим. Они су се из дана у дан све више откривали, ослобађали, постајали заинтересованији за глуму, тако да је било лепо и узбудљиво", каже редитељ Стеван Бодрожа.

"Ово је прва радионица глуме коју смо организовали за чланове удружења. Подржали су нас и град Панчево, и Покрајинско и Републичко Министраство културе. Надам се да ће се све то наставити и да ће бити још представа", каже Марина Илија из Удружења "На пола пута".

Представа је премијерно изведена пред Панчевцима, али се у удружењу надају да ће наставити свој живот и у другим местима.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару