Читај ми!

Протест родитеља због смена у школама

Незадовољни што се не уважи став родитеља и потписана петиција о укадању наизменичне наставе за ученике нижих и виших разреда у шабачким основним школама, Удружење родитеља ђака поново је организовало протестно окупљање. Од данас су смене у школама на седам дана.

Страсти и несугласице због поновног увођења сменског рада у шабачким основним школама и даље се не смањују.

Незадовољни што се не уважи став родитеља и потписана петиција о укадању наизменичне наставе за ученике нижих и виших разреда, Удружење родитеља ђака поново је  организовало  протестно окупљање. Од данас су смене у школама на седам дана.

"Деца од 5. до 8. разреда имају доста више градива него деца од првог до четвртог и једноставно те смене не одговарају, јер деца не могу да постигну све што треба", каже Оливера Веселиновић, родитељ.

"Став актива професора геогрфије је да ово није добро за децу поготово за ученике завршних разреда које чека пријемни испит са непознатим питањима из седам предмета то је за њих ужасно напорно и мислим да ове промене смена заиста нису потребне", каже Тања Милановић, професор географије.

Протестном шетњом до три градске школе, у удружењу на чији позив су се одазвали и родитељи основаца и грађани, кажу да неће одустати од захтева, који је подржала локална управа. Сутра имају заказан састанак у Министарству просвете.

"Не знам више шта да очекујем, не знам више шта нисмо рекли, не знам више да ли ће нас неко видети и чути. Покушаћемо да објаснимо министру да ово није политичка прича, да је ово родитељска прича, прича очајних родитеља који покушавају да спасу своју децу", каже Јелена Крстић, Удружење родитеља ђака "Фах" у Шапцу.

Сматрајући да је члан закона који обавезује сменски рад неуставан, поднели су жалбу Уставном суду, заштитнику грађана, покренули спор против министра, и најављују нове пријаве.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару