Читај ми!

Шабачка креаторка успешна у свету

Иако кризна, 2013. година за неке младе предузетнице била је веома успешна. Модна креаторка Марија Иванковић Јуришић из Шапца, моделе изаткане у сопственој радионици, представила је на тржишту Аустралије. Сигурним корацима, каже, гради сопствени бизнис остављајући за собом печат упорности и хуманости.

Марију Иванковић Јуришић упознали смо за разбојем пре седам година, после дипломског на Факултету за дизајн.

Љубав према ткању и плетенини, гајена из детињства, брзо је одвела у предузетништво да би 2013. године, њени модели, препознатљиви по етно мотивима и ручној изради, доспели на модне писте Аустралије у оквиру Дана Српске културе.

"Веома сам срећна што сам имала прилику да тамо представим своје моделе у четири града. Посетиоци ревија били су одушевљени одећом која их подсећа на завичај. На тржишту Аустралије људи цене оно што је другачије, цене своје дизајнере и оно што није униформно. Надам се да ћу и даље бити присутна тамо и да ћемо поново сарађивати", каже Марија.

Млада предузетница, којој је упорност друго име, каже да јој је посета Аустралији ветар у леђа, јер је у ери серијске производње тешко продати уникате.

"Мислим да ће и код нас то почети да се мења, да људи носе оно у чему се осећају добро. Највише волим кад ми клијенткиња каже да кад носи мој капут, осећа да носи љубав. Осећа да је то рађено руком, да је ту уткано нешто посебно, време, енергија, таленат", каже Марија Иванковић Јуришић.

Марија воли свој занат и лако нађе време за све, чак и за заједнички пројекат са децом ометеном у развоју у Дому у Сремчици.Сарадници у њеној уметничкој радионици је воле и уз њу уче, само је кажу, треба пратити.

"Није тешко, она има добре идеје, зна шта хоће и тај план се лако спроводи у дело и то увек буде другачије и квалитетно", каже Весна Јеремић, кројачица.

"Желим да правим моду која нема временско ограничење и трендове који ће промовисати Србију у свету", каже дизајнерка анђеоског осмеха.

У Новој години пожелела је да опстане и ужива у свом послу са вечном инспирацијом за тканине које имају душу.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару