Читај ми!

Новогодишње коњичке трке

На Шабачком хиподрому у организацији Јокеј клуба одржане су традиционалне новогодишње коњичке трке. Окупило се око хиљаду посетилаца свих генерација.

Снага, брзина и новогодишња одважност била је довољна за 14 Дората и Алата у две галоперске и једном трком у сулкама. За скоро хиљаду заљубљеника у коње традиционално окупљање на Шабачком хиподрому и више је од тркачког примата.

Коњима за успех и  брзину, а коњарима за расположење наздравило се  куваним вином и ракијом  победницима и овогодишњој сезони.

"Да се поздравимо, ишчеститамо, пожелимо једни другима добру годину, попијемо топлих напитака, мало погледамо коње који су ван тренинга, ово је ревијално надметање и да се надамо једној лепој и успешној години", каже председик Скупштине Џокеј клуба Шабац Илија Тадић.

"Ми смо гајили коње сад уводимо и млађе генерације у тај спорт тако да се никада не пропушта", каже Љубомир Перановић.

Милош Адамовић, власник штале "Адамовић" Шабац каже да када му ова година почне победом цела ће бити успешна.

Поред галопера најатрактивнија је била трка понија која се први пут организовала. У борби за победу најважније  је било остати у седлу.

 "Ово је баш много тешко, мали коњи и незгодни, окрећу се, незгодно и седло, нема узенгија, прошло је супер", каже Горан Чундић, џокеј.

"То је мој победник, зове се Морсалино и пуно га волим пошто је победио трку и то је била прва поника коју сам добила", каже Светлана Милић.

Честитала је публика и Морсалину и победницима осталих трка и пожелала да се целе године окупљају на хиподрому. У шабачком крају има преко стотину галопера у  бројним узгајивачницама. 

Према најавама из Џокеј клуба Шабац повода за сусрете биће у најмање десет планираних тркачких дана ове 2014. године.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару