Читај ми!

"Буди хуман, и ја сам хуман"

Живорад Ђурић, финансираће ужине за 16 најсиромашнијих ђака основне школе "Доситеј Обрадовић" у родном Пожаревцу, а једном ученику специјалног одељења те школе већ је поклонио инвалидска колица. Својом акцијом "Буди хуман, и ја сам хуман", Ђурић жели да мотивише оне који имају новца да помогну онима који га немају.

Пожаревљанин који већ дуже време живи ван родног града, Живорад Ђурић, финансираће ужине за 16 најсиромашнијих ђака основне школе "Доситеј Обрадовић" у Пожаревцу.

Једном ученику специјалног одељења ове школе поклонио је инвалидска колица. Ђурић својом акцијом "Буди хуман, и ја сам хуман" жели да мотивише оне који имају новца да помогну другима који га немају.

За Живорада Ђурића сусрет са ученицима пожаревачке основне школе "Доситеј Обрадовић" био је препун емоција. А за Дијану Хусеиновић и њеног сина Предрага, који болује од церебралне парализе, ово је био посебан дан. Инвалидска колица која им је поклонио Живорад Ђурић знатно ће им олакшати живот.

"Нећу морати више сваког дана да га носим, као до сада. Захвална сам Жићи, јер нам је он први помогао, пре тога нам нико није помагао", каже Дијана.

Живорад Ђурић је рођени Пожаревљанин који сада живи у Београду. "Жића Марадона", како га зову његови Пожаревљани, необична је личност. Бивши полицајац, кошаркаш, џудиста и бициклиста, сада светски познат одгајивач паса, стекао је бавећи се разним пословима знатан иметак. Онда је, како сам каже, схватио да богатство ништа не значи ако га не поделите са другима. Покренуо је акцију "Буди хуман, и ја сам хуман".

"Када неко оствари све, а данас је, нажалост "све" новац, онда помисли да је велики, да све може. Ја вас онда молим да помогнете сада када је Србији најтеже, а најтеже је увек деци. Будите велики као што су велики ваши аутомобили, ваше зграде, ваше куће", каже Живорад Журић.

Живорад ће финансирати и ужину за 16 најсиромашнијих ђака у основној школи "Доситеј Обрадовић".

"Школа је и до сада плаћала ужину ученицима са лошијим материјалним статусом, али то је ишло на терет родитеља других ученика. Ова помоћ нам је драгоцена", каже директор ОШ "Доситеј Обрадовић" у Пожаревцу Бранислав Стојановић.

Пре ове акције Живорад Ђурић је уручио помоћ и најугроженијим ученицима своје бивше школе "Вук Караџић" у Пожаревцу. Нада се да ће се акцији "Буди хуман, и ја сам хуман" прикључити и други који осим новца имају и велико срце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару