Јована поново у школској клупи

Након успешне операције катаракте на оба ока, дванаестогодишња Јована Илић из Жиче код Краљева, поново је у школској клупи и сада може нормално да прати наставу. Трошкове за њену операцију, која је коштала 4.000 евра, највећим делом су прикупили њени школски другари и другарице, али и ученици из још неколико основних и средњих школа.

Јована Илић је месец одсуствовала из школе због операције катаракте и зато је њен долазак на наставу изазвао одушевљење међу осталом децом.

Њени другари из школе у Жичи су иначе први и покренули акцију да се прикупи новац за операцију на једног приватној очној клиници у Београду.

Јованина мајка ће једно време долазити по њу у школу. Ни њој није ипак лако да одагна страх од болести која је њеном детету могла трајно да оштети вид.

"Уз помоћ, наравно, свих добрих људи, који су нам помогли ми смо успели да пребродимо тежак период који, наравно, остаје иза нас", каже Милијана Илић, Јованина мајка.

Јована је мало и осетљива због целе ситуације око болести и поласка у школу, али успешно се носи са притисцима.

"Ја могу да се захвалим свим мојим другарима и њиховим родитељима који су ми помогли", каже Јована.

Коначно је заблистао осмех на Јованином лицу. Њене емоције су искрене као и речи захвалности свим ученицима који су јој помогли.

Око 2.500 ученика највећих основних и средњих школа у Краљеву је приложило новчану помоћ за Јовану. За само једну седмицу, у школи "4. Краљевачки батаљон" прикупљено је око 60.000 динара.

"Ми смо се сложили да се аутоматски, пошто је било хитно, да се крене у акцију за Јовану. Да се новац сакупља. Ми смо то верификовали на седници Савета родитеља 4. 11. ове године тако да би она што пре стигла на операцију и што пре оздравила и вратила се у школу", каже председница Савета родитеља ОШ "4. Краљевачки батаљон" Марица Мијајловић.

Јована и њена мајка се захваљују, наравно, свима који су помогли да се прикупи новац за операцију. Остаје само да Јована поправи свој успех у школи и надоканди градиво.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару