Болница "на прегледу"

Регионални центар Мобинг Ниш, који заступа интересе узбуњивача који указују на корупцију и мобинг у Специјалној болници у Сокобањи, одржао је конференцију за новинаре, јер су директореки тог центра у Нишу упућене претње, због, како се наводи, ангажовања у случају мобинга над запосленима у тој здравственој установи у Сокобањи.

Четири пута у два дана, непозната лица су телефоном претила Алекснадри Бартон, директорки Регионалног Мобинг центра Ниш, који је до сада код једанаесторо запослених у Специјалној болници утврдио, како се наводи, злостављање на раду.

"Ових дана моје дете и ја трпимо велику неправду, велики страх, а све то изазвано откривањем непоштовања закона о спречавању мобинга и злостављања на раду", рекла је Алекснадра Бартон.

Према речима Душана Милисављевића, председника скупштинског одбора за здравство и породицу, у Скупштину Србије стигло је више представки грађана.

"Више представки грађана је стигло у Скупштину који су се жалили на функционисање те здравствене установе", наводи Милисављевић. "На основу тога сам тражио ванредни стручни надзор од стране Министарства здравља, да обавести Скузпштину о чему се стварно ради у овој здравственој установи."

"Финансијске токове прати и о њима одлучује Министарство финансија кроз инспекцијске службе тог министарства", рекла је министарка здравља проф. др Славица Ђукић Дејановић. "Министарство здравља прати стручност рада. Није било примедби на рад лекара и здравственог особља које ради ту. Било је примедби на организовање процеса рада и те токове о којима ви говорите а који се углавном тичу новца."

Иако се у саопштењу Болнице упућеном јавности тврди да до сада никакве неправилности у пословању и раду директорке и менаџмента инспекција није утврдила, јула ове године, Републички фонд здравства обавештава Агенцију за борбу против корупције о неправилностима у пословању Специјалне болнице, пронађеним у 12 контрола.

Подсећамо да је Агенција за борбу против корупције статусом узбињивача заштитила двадесеторо радника Специјалне болнице који од 2009. указују на незаконите радње. Пре неколико дана, полиција је против директорке те здравствене установе, др Љиљане Исаковић, поднела кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару