Читај ми!

Саопштење поводом Саопштења

Поводом Саопштења узбуњивача и 4 синдиката, објављеног на порталу РТС-а, у редакцију је стигло Саопштење остала три синдиката Специјалне болнице - Синдиката Независност, Новог синдиката здравства и Синдиката немедицинских радника здравства Србије који, како се наводи, окупљају више од 80% запослених у тој установи.

У Саопштењу три, како се наводи, репрезентативна синдиката каже се да је јучерашње Caопштење узбуњивача и четири синдиката болнице "још једна је у низу обмана јавности у вези са нашом здравственом установом, а која потиче од малобројне групе радника, самозваних штрајкача, сада и узбуњивача, против чијих се, по Болницу и све запослене, негативних, штетних активности ми боримо већ неколико година".

Састављачи саопштења наводе да они представљају већину запослених и да "у стварности, те четири синдикалне организације, све заједно, окупљају мање од 20% запослених у Болници. Њихове активности, пријаве, представке, медијске објаве, инспирисане су искључиво личним интересима неколико њихових гласноговорника, а све под велом наводне борбе за законитост, против корупције и томе слично".

Због тога је, како се наводи, Болница неколико година под надзором инспекцијских и других државних органа контроле, али и да никада нису утврђене било какве неправилности у раду.

Даље се тврди да аутори саопштења објављеног на порталу РТС-а желе да остваре личне интересе. Иако носе беџеве са ознаком штрајка,  редовно раде, дежурају, приправни су, примају плате  и "ни по чему се не разликују од осталих запослених, сем што блате кућу у којој раде и њено руководство".

Оптужбе против директорке Болнице заправо су "пароле негативне кампање" групе запослених, наводи се у саопштењу испод кога се наводе називи три синдиката и имена њихових председника, али без својеручних потписа и печата тих синдикалних организација. Такође се тврди да директорка Болнице није претила новинарки РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару