Саопштење узбуњивача и синдиката

Поводом дешавања у Специјалној болници "Сокобања" у Сокобањи и претњи новинарки РТС-а која је о том случају извештавала, сопштење за јавност издали су представници четири синдиката болнице као и радници који имају статус узбуњивача.

Поводом претњи новинарки РТС-а Драгани Сотировски, аутору прилога о дешавањима у Специјалној болници Сокобања, Саопштење јавности издали су представници Синдиката лекара и фармацеута Специјалне болнице Сокобања, Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити, Синдиката Солидарност и Синдиката медицинских сестара и техничара Србије.

"У Специјалној болници Сокобања дуги низ година, синдикати се труде да скрену пажњу јавности и укажу надлежнима да је понашање директорке Љиљане Исаковић, према располагању државном имовином, лековитим фактором и према запосленима лоше и пуно пута није у складу са законом. Последице таквог рада далекосежно се осећају или ће осетити пацијенти, локална средина и запослени", наводи се у Саопштењу за јавност представника четири синдиката.

Они наводе да су синдикати 29. априла 2013. године озваничили штрајк како би спречили намеру директорке да у обрачуну са непослушнима употреби механизам проглашења технолошког вишка.

"Мишљења смо да је истраживачко новинарство о горућим проблемима у нашој држави и девијантним појавама у друштву најбољи начин у разобличавању извршилаца, спречавању појаве нових и борби против корупције и њеног искорењивања. Недопустиве су претње новинарима који поштују новинарска правила и савесно обављају свој посао и због тога најоштрије осуђујемо понашање директорке Љиљане Исаковић", наводи се у Саопштењу.

Саопштење узбуњивача јавности

Изражавајући "оштар протест и жаљење", јавности су се тим поводом обратили и радници Специјалне болнице Сокобања који имају статус узбуњивача.

"Оваквим понашањем директорке Љиљане Исаковић нисмо нимало изненађени, јер је то нешто са чиме се суочавамо свакодневно и један је од разлога због којих изражавамо своје незадовољство. Истичемо да је оно за шта се залажемо истина, правда и законито пословање јер се само таквим понашањем, у свим сферама, може осигурати боља будућност", наводи се у Саопштењу узбуњивача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару