И предавања, и протест

Захтев студената Медицинског факултета струковних студија да им се са 48 бодова одобри наставак школовања на буџету, није у надлежности факултета већ Министарства просвете. У управи кажу да се о осталим захтевима за смањење дажбинаима може разговарати, али не на силу.

Незадовољни одговором Управе Медицинског факултета нишки студенти одлучили су да се врате на предавања, али и да наставе свој протест.

Студенти струковних студија који су прву годину завршили као самофинансирајући, сматрају да треба да им се одобри наставак школовања на буџету. О осталим захтевима за смањење дажбина, у управи, кажу да има простора за разговар, али не на силу.

"Изгубили смо право на мензу, стипендије, кредит и право да конкуришемо за смештај у дому", каже Миљана Мишић студенткиња струковних студија.

У управи факултета кажу да за струковне студије, које трају три године, није предвиђено финансирање из буџета.

Добрила Станковић Ђорђевић продекан за нормативну делатност каже да су спремни да учине све како би студенти били задовољни, али да чекају одговор Министарства просвете.

Незадовољни оваквим образложењем, али и јучерашњим дешавањима када је на факултет дошла полиција, студенти кажу да ће наставити протесте.

Студенткиња Амина Шахмановић каже да траже испуњење свих захтева и да ће у противном тражити смену декана.

Стеван Илић, декан Медицинског факултета, каже да жели да изађе у сусрет студентима, али да се силом ништа не може постићи.

Тек данас је саопштено да је полиција позвана због тога што је син бившег декана Милана Вишњића, Александар, физички напао шефа обезбеђења факултета Зорана Ђорђевића.

"Александар Вишњић ми је пришао и ударио ме у пределу леђа", каже Ђорђевић.

У полицији је ТВ центру РТС-а у Нишу потврђено да се проверавају ови наводи, које је Александар Вишњић, иначе, негирао.

Александар Вишњић, доцент на Медицинском факултету, и његов отац, против кога траје истрага за залоупотребе на факултету, јуче су били испред деканата да би, како су навели, дали подршку студентима.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару