Читај ми!

Настављенa реконструкцијa позоришта

Реконструкција Народног позоришта у Лесковцу, која је започета у лето 2011. године, биће завршена до пролећа, рекао је градоначелник Горан Цветановић и додао да ће Лесковац бити спреман за 50. Сусрете "Јоаким Вујић".

Уместо девет месеци реконструкција Народног позоришта у Лесковцу трајаће пуне три године.

Радови су почели у лето 2011. године, али због непредвиђених послова, дугова извођачу, промене руководства, стоје већ више од годину дана.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић каже да ће све бити завршено до пролећа и додао да ће све бити спремно за 50. Сусрете "Јоаким Вујић".

Од Лесковачког културног центра до луткарског позоришта у Нишу и  назад. Лутају већ више од две године, као прави бескућници. Ансамбл лесковачког позоришта нестрпљив је да стане на даске матичне куће.

"Дивно је после скоро две године бар крочити у салу. Сви ми једва чекаоа да коначно на овој сцени и заиграмо", каже Драган Марјановић Боза, глумац Народног позоршта у Лесковцу.

Позоришна атмосфера и велики пројекти недостају и публици. Одужило се чекање, кажу Лесковчани.

И ево после више од годину дана слике која све охрабрује. Радови су настављени. Велики део прве велике реконструкције после 40 година, је урађен, али 57 милиона, колико су држава и град издвојили, није било довољно за завршетак. Запело је, кажу, код додатних средстава, нешто више од 10 милиона динара.

"Можда неко може да објасни да се кренуло од врха ка бази, али мени је несхватљиво да су прво рађени апартмани за гостујуће глумце, чајне кухиње, канцеларије, а не сала, сцена и гардероба које су за глумце најважнији", каже градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Времена за пропусте више нема, јер ових дана стиже и вест да је домаћин 50. јубиларног фестивал "Јоаким Вујић", Лесковац. До маја мора заблистати и зграда и лесковачки ансамбл.

Директор Народног позоришта у Лесковцу Станислав Грујић каже да глумци вредно раде без обзира на околности.

"Тешко је још рећи са којом ћемо представом отворити позориште. Мора то бити добра представа која ће истовремено учествовати и на сусретима "Јоаким Вујић".

На спољном изгледу већ се назире здање Соколског дома из 1932. године док ће унутрашњост, у техничком смислу, представљати право позориште 21. века. Потребно је, кажу, још само мало стрпљења.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару